zondag 20 juli 2008

Zeven doden bij aanval op tankwagen in Laghman

Gewapende mannen hebben zondag in het oosten van Afghanistan een tankwagen in brand gestoken. Daarbij kwamen de bestuurder en 6 inzittenden van een passerend minibusje om het leven.

Abdul Wakil Atak, een woordvoerder van de provincie Laghman, waar de tragedie zich afspeelde, vertelde aan het persbureau AFP dat de tankwagen met olie op weg was van Jalalabad naar Kabul.

De chauffeur vond de dood toen de tankwagen in brand vloog. De vlammen sloegen over naar een bestelbusje en al de zes inzittenden kamen om het leven. De woordvoerder schreef de aanval toe aan de Taliban.

Dit soort aanvallen vinden veelvuldig plaats en worden toegeschreven aan de Taliban en hun aanhangers. Dit soort aanslagen zijn vrijwel aan de orde van de dag.

Er werd niet gemeld of het een transport voor de buitenlandse troepen bevond, maar de Taliban hebben alle mensen die goederen transporteren voor de buitenlandse troepen gewaarschuwd dat niet alleen hun wagens worden aangevallen, maar dat ze ook kunnen worden gedood.

De buitenlanders legers in Afghanistan laten veel goederen vervoeren door particuliere firma’s en bewaken door particuliere bewakers. Zelf hebben ze een schrijnend tekort aan transportmiddelen.

De provincie Laghman ligt in het noordoosten van Afghanistan en ten oosten van de hoofdstad Kabul. De provincie grenst niet aan Pakistan.

Volgens verslaggevers nemen de activiteiten van militanten ook in de provincies rondom de hoofdstad steeds meer toe.

Volgens een telling van de Associated Press zijn er dit jaar al meer dan 2.300 mensen gedood in de oorlog in het Aziatische land. Het dodental onder de burgers ligt inmiddels al zeker rond of boven de 800.

Geen opmerkingen: